Open Water
Moalboal achter ons latend vertrekken we per bus naar Cebu City. De bus voorzien van ARKO (Alle Ramen Kunnen Open) is nokvol. De busconducteur neemt onze tassen uit handen, sommeert twee jongens hun plaatsen af te staan en propt de tassen in het bagagerek. Na een stoffige reis gelardeerd met uitlaatgassen bereiken we na ruim twee uur Cebu City. Een taxi brengt ons naar de haven. Vanaf pier 6 vertrekt de supercat om twee uur 's middags naar Bohol. Met een snelheid van 60 km/u wordt Tabiglaran bereikt, aankomst 16.00 uur. Na de gebruikelijke taxistrijd vinden we een taxi die ons naar Alona Beach vervoert. Kosten 300 peso's. Een franse dame in Moalboal heeft ons het Pangloa Regents Park Hotel aanbevolen. Het is inderdaad, schoon, nieuw en heeft prachtige aircon kamers en is voorzien van een groot zwembad. Dit gaat 'm zeker worden voor de komende drie nachten. Dag twee wordt gebruikt om wat relaxen, zwembadje doen en oriëntatie, m.b.t, de vele diveshops die hier zijn. Slenterend over het strand checken we het aanbod, bekijken de staat van de uitrustingen en de geplande duiktrips. Sundivers (http://www.sun-divers.net/ heeft onze voorkeur. Wederom duits management. Zij gaan niet naar het populaire Balicasag Island zoals de andere diveshops dat wel doen, Het weer, stroming en zicht onderwater staan een comfortabele duik in de weg.
Vroeg uit de veren maar dat zijn we elke dag, op naar Sundivers. Twee goede duiken maken we met wederom klein en mooi spul om te zien. Na de eerste duik lagen we zeker een kwartier te wachten tot we opgemerkt werden door onze boot. Onze Filippijnse bemanning , voor anker met de outrigger, lag zeker te dutten. Hoogtepunten zijn een gigantische murene, poetsgarnalen en een mooie zeeslak.